Cultural Awareness - Working in a Multicultural Environment

juli 02 2020

Volg de tweedaagse training die ICOM Nederland 31 augustus en 1 september 2020 aanbiedt met Akteos voor culturele bewustwording. Leer hoe je soepel kunt samenwerken met de andere internationale commissies van ICOM International. De interactieve trainingen zijn bedoeld voor ICOM leden met een bestuursfunctie.

Via ICOM leer je als museumprofessional de wereld kennen. Je ontmoet collega’s, ontdekt musea en wisselt informatie uit, via een breed scala aan internationale commissies. Dat gaat soms heel gemakkelijk, soms ook onverwacht stroef. In de commissies ontdek je namelijk niet alleen wat ons verbindt, maar ook wat ons van elkaar onderscheidt. Vooral de culturele achtergrond speelt hierbij een bepalende rol.

ICOM Nederland wil hier graag iets in betekenen. De komende drie jaar organiseren we samen met Akteos (1x per jaar) een tweedaagse training over cultureel bewustzijn. Hoe ga je hiermee om, wat kun je zelf doen en hoe herken je een cultureel misverstand? De trainingen zijn interactief. De focus ligt op praktische oefeningen en het vinden van effectieve handvatten.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor maximaal 12 ICOM-leden met een bestuursfunctie in één van de internationale commissies. Als er plekken over zijn, worden deze verloot onder andere belangstellenden.

Waar?

De cursus vindt dit jaar plaats op maandag 31 augustus en dinsdag 1 september, van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie is Museum Jan Cunen in Oss. De sessie van 2021 vindt plaats op 17 en 18 mei (ovb).

Wat kost het?

Deelname aan de cursus wordt geheel vergoed door ICOM Nederland; inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Hoe meld je je aan?

Meld jezelf aan via het contactformulier voor leden, op de website van ICOM Nederland. Kies als onderwerp: Cursus Cultural Awareness. Uiterste aanmelddatum is maandag 10 augustus a.s.