Cultural Awareness - Working in a Multicultural Environment

Tweedaagse cursus: ‘Cultural awareness – Working in a multicultural environment’

Via ICOM leer je als museumprofessional de wereld kennen. Je ontmoet collega’s, ontdekt musea en wisselt informatie uit, via een breed scala aan internationale commissies. Dat gaat soms gemakkelijk, soms ook onverwacht stroef. In de commissies ontdek je namelijk niet alleen wat ons verbindt, maar ook wat ons van elkaar onderscheidt. Vooral de culturele achtergrond speelt hierbij een bepalende rol.

ICOM Nederland wil hier graag iets in betekenen. Sinds 2020 organiseren we samen met Akteos jaarlijks een tweedaagse training over cultureel bewustzijn. Hoe ga je hiermee om, wat kun je zelf doen en hoe herken je een cultureel misverstand? De trainingen zijn interactief. De focus ligt op praktische oefeningen en het vinden van effectieve handvatten.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor maximaal 12 ICOM-leden met een bestuursfunctie in één van de internationale commissies. Als er plekken over zijn, worden deze verloot onder andere belangstellenden.

Waar?

De cursus vindt dit jaar plaats op maandag 14 en dinsdag 15 juni, van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie is het Mariniersmuseum in Rotterdam. Mocht het vanwege de omstandigheden (nog) niet mogelijk zijn om elkaar live te treffen, wordt de cursus verplaatst naar najaar 2021.

Wat kost het?

ICOM Nederland biedt deze cursus (inclusief koffie, thee en twee keer uitgebreide lunch) aan voor de speciale ledenprijs van 50 euro. De factuur ontvang je na bevestiging van je deelname.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden kan door een mail te sturen aan project@icomnederland.nl o.v.v. cursus cultural awareness. Vermeld bij je aanmelding je naam, mailadres, telefoonnummer, ICOM-nummer en of je een bestuursfunctie bekleedt. Deadline aanmelden: 1 juni 2021.

Nieuwe editie is in voorbereiding. Belangstelling? Mail naar project@icom.nl