General Conference

Eens in de drie jaar organiseert ICOM een General Conference voor ICOM leden, waaraan circa 1500 leden kunnen deelnemen. Ieder congres is gewijd aan een bepaald thema, dat zowel in plenaire sessies als in de bijeenkomsten van de internationale comités aan de orde komt. 

2019

In 2019 zal de General Conference plaatsvinden in Kyoto. ICOM Nederland organiseert in samenwerking met diverse ICOM comités een internationale sessie. Voor meer informatie klik hier.

2016

In 2016 vond de General Conference van 2-9 juli 2016 plaats in Milaan. Het thema van deze conferentie was Museums and Cultural Landscapes.

ICOM Nederland organiseerde in samenwerking met diverse ICOM comités een internationale sessie op woensdag 6 juli van 13.00- 16.00. Voor meer informatie klik hier.

logo-icomrio2013

In 2013 vond de General Conference van 10-17 augustus plaats in Rio de Janeiro, Brazilie. Het thema van de conferentie was Memory and Creativity= Social Change.

ICOM Nederland presenteerde samen met Butterfly Works in Rio de Janeiro het project Conscious Heritage. Klik hier voor meer informatie.

2010

In 2010 vond de General Conference plaats in Shanghai van 7-12 november. Het thema was Museums for Social Harmony. ICOM Nederland maakte rond dat thema de publicatie Sense and Sensitivity. Voor meer informatie daarover, klik hier.

ICOM Nederland bereidde de zogeheten Shanghai Declaration voor, die tijdens een inhoudelijke discussie en voordrachten werd aangenomen door de General Assembly. Klik hier voor de Shanghai Declaration. Manus Brinkman, voormalig Director General van ICOM, maakte een verslag van de bijeenkomst. Klik hier om te downloaden.

Voor de uitkomsten en impressies van alle voorgaande General Conferences klik hier.