General Conference

Eens in de drie jaar organiseert ICOM een General Conference voor ICOM leden, waaraan circa 1500 leden kunnen deelnemen. Ieder congres is gewijd aan een bepaald thema, dat zowel in plenaire sessies als in de bijeenkomsten van de internationale comités aan de orde komt. 

2016

In 2016 vindt de General Conference van 2-9 juli 2016 plaats in Milaan. Het thema van deze conferentie is Museums and Cultural Landscapes.
In de First Announcement staan de eerste plannen over de conferentie in Milaan. In de Siena Charter staat het thema Museums & Cultural Landscapes beschreven. Klik hier om het nieuws te volgen over de General Conference in Milaan 2016.

ICOM Nederland organiseert in samenwerking met diverse ICOM comités een internationale sessie op woensdag 6 juli van 13.00- 16.00. Voor meer informatie klik hier. Daar kun je ook je interesse aangeven in deze sessie en houden we u graag op de hoogte.

logo-icomrio2013

In 2013 vond de General Conference van 10-17 augustus plaats in Rio de Janeiro, Brazilie. Het thema van de conferentie was Memory and Creativity= Social Change.

ICOM Nederland presenteerde samen met Butterfly Works in Rio de Janeiro het project Conscious Heritage. Klik hier voor meer informatie.

2010

In 2010 vond de General Conference plaats in Shanghai van 7-12 november. Het thema was Museums for Social Harmony. ICOM Nederland maakte rond dat thema de publicatie Sense and Sensitivity. Voor meer informatie daarover, klik hier.

ICOM Nederland bereidde de zogeheten Shanghai Declaration voor, die tijdens een inhoudelijke discussie en voordrachten werd aangenomen door de General Assembly. Klik hier voor de Shanghai Declaration. Manus Brinkman, voormalig Director General van ICOM, maakte een verslag van de bijeenkomst. Klik hier om te downloaden.

Voor de uitkomsten en impressies van alle voorgaande General Conferences klik hier.